Hoe claim je leiderschap in de wereld van complexe luchtvracht?

VRR, fabrikant van luchtvrachtcontainers sinds 1949, daagt graag de status quo uit: de luchtvrachtindustrie vooruit helpen en nooit genoegen nemen met minder dan uitstekende kwaliteit. Ze werken nauw samen met hun wereldwijde partners en klanten bij het maken van perfect passende Unit Load-apparaten. En ze zijn graag de beste van de klas. Maar hoe claim je zo’n gewaagde positie op de markt van luchtvrachtcontainers?

Merkpositionering en segmentatie

Concurrentieonderzoek toonde aan dat de betrouwbaarheid en het geavanceerde ontwerp van VRR ongeëvenaard zijn. Daarom kozen we voor een strategie van 100% productleiderschap. Of het nu gaat om bezorgtransport, paarden, raceauto’s of mobiele laboratoria: het werd duidelijk dat hun klanten naar heel specifieke oplossingen zochten. We hebben hun portfolio onderverdeeld in 6 productfamilies die hun behoeften weerspiegelen.

Productfamilies

We stelden het unieke, functionele en emotionele voordeel van elke containercategorie vast en creëerden een gedurfde claim voor elk segment. Steeds gericht op een specifieke eigenschap: koel, klein, comfortabel, vuurvast, efficiënt en gespecialiseerd. Vanuit de strategie voor productleiderschap labelden we deze productfamilies, terwijl we het VRR-merk zelf zo clean mogelijk hielden.

Visuele identiteit & website

Met steun van De Ronners hebben we elke productfamilie een eigen icoon en kleur gegeven. Het logo van VRR werd gewijzigd naar een meer eigentijdse variant. We ontwikkelden de ultieme klantreis voor over 5 jaar, op basis van de klantinzichten. We maakten een website aan de hand van slimme netwerken volgens onze bevindingen uit de klantreis.

“Als onderdeel van ons strategisch langetermijnplan wilden we onze merkstrategie en marktpositie goed bekijken. De samenwerking met The Young leverde ons de ontbrekende schakel op; samen hebben we een nieuwe strategie en stijl gecreëerd waardoor we weer klaar zijn voor de komende jaren. We zijn erg blij met het eindresultaat!”

Geert van Riemsdijk
(CEO van VRR)